: Boje i lakovi >> Boje za zidove >> Odstranjivači plijesni >> Plijesan - kako se riješiti plijesni?

Plijesan - kako se riješiti plijesni?

Plijesan nastala na vlažnom zidu

Plijesan u stanu

Problem sa plijesni imaju mnogi stambeni i industrijski objekti. Zidne površine zahvaćene plijesni nisu samo estetski problem, crne mrlje od plijesni stvaraju i zdravstvene poteškoće u disanju, astma je samo jedan od simptoma. Kada se plijesan uvuče u zidove i namještaj prostorije imaju jedan neugodan miris, zato je plijesan potrebno temeljito i efikasno odstraniti. 

Plijesan se nalazi svugdje gdje postoji problem s vlagom. Najčešće nastaje na hladnim zidnim površinama koje nemaju toplinsku izolaciju ili ventilaciju prostora. U prodaji se nalazi više linija proizvoda za suzbijanje plijesni. Odstranjivači plijesni u obliku spreja ili tekućine boje se aktivnim tvarima protiv plijesni i gljivica i glet masa sa fungicidima. 

U našoj prodavaonici boja i lakova DA & DA d.o.o. u Sesvetama imamo proizvode od dva poznata njemačka proizvođača Caparol i Pufas, te slovenskog JUB. 

 
Caparol rješenje protiv plijesni

Indeko W Capatox Caparol nudi rješenje u obliku CAPATOX, to je vodena mikrobiocidna otopina za čišćenje zida od algi i mahovine i plijesni, obavezna je prije nanošenja boje INDEKO W.To je djelotvorna unutarnja boja na bazi umjetnih smola za premaz pri saniranju površina ugroženim i napadnutim od plijesni u vlažnim stambenim prostorima i industrijskim halama. Ima fungicidno i biocidno djelovanje i otporno je na sredstva za dezinfekciju.  Stop mrljama i plijesni Caparol+Da&Da

 
Pufas - protiv plijesni spas

SCHIMMEL-BLOCKER ISOLIERGRUND. Odstranjivač plijesni u spreju Pufas Odstranjivač plijesni u spreju s aktivnim kisikom Potpuno bez klora. Idealno za dječje i spavaće sobe PUFAS=ima tri proizvoda za odstranjivanje plijesni u obliku spreja, glet mase sa fungicidom i temeljna izolirajuća boja. Sprej je u obliku odstranivača plijesni sa aktivnim klorom. To je naš najprodavaniji proizvod za plijesan. Idealan je za sve stambene prostore, a naročito za kupaone, silikone i fuge na pločicama te zidne površine premazane klasičnom zidnom bojom. Uspješno izbjeljuje površine bez štetnih tvari. 

Glet masa sa fungicidom=vodootporna glet masa, nakon saniranja površina je zaštićena od plijesni zbog visokog koncentrata alkaliteta. Blokira ulogu plijesni, prednost: stvrdnjava i na vlažnim površinama. 

Plijesan X=je temeljna izolir boja koja se koristi u sanaciji protiv ponovnog izbijanja vlage i plijesni. Zahvaćenu površinu dobro pokriva bijela , te se može nanijeti i na vlažne površine te sprječava ponovno izbijanje vlage i plijesni.

H2O2 - rješenje za osjetljive na klor

Potpuno bez klora. Idealno za dječje i spavaće sobe. Za rješavanje problema plijesni i gljivica u svim stambenim prostorijama. Djeluje bez klora. Dezinfi cira s ugodnim mirisom limuna. Odstranjuje plijesan sa zidova, tapeta, drveta, žbuka, kamena, keramike, plastike, kože i tekstila.Dezinficira i zaštićuje,te spriječava ponovno nastajanje plijesni. Djeluje nakon 30-60 min, a plijesni,alge i gljivice ne treba prethodno odstranjivati.

JUB proizvodi protiv plijesni


jubocid - Sredstvo za sprječavanje zidne plijesni Algicid.plus Sredstvo za uništavanje zidnih algi i plijesni Jupol citro boja za plijesnive zidove JUBOCID za sprječavanje zidne plijesni. To je bezbojna fungicidna otopina koja učinkovito sprječava odnosno zaustavlja rast i razvoj raširene zidne plijesni i mikroorganizama. Proizvod se dodaje kao preventivni fungicidni dodatak bojama. 

ALGICID je bezbojna alkoholna biocidna otopina koja duboko penentrira u zidne podloge i učinkovito djeluje na čitav spektar zidnih plijesni i algi. 

JUPOL CITRO=unutarnja boja sa učinkovitom zaštitom od plijesni, odgovaraju prije svega za dekorativnu zaštitu zidova u prostorima u kojima se zbog visoke vlažnosti zraka pojavljuju različite vrste zidne plijesni (npr. u kupaoni, WC-u, kuhinji). 

Plijesan može biti riješena dolaskom u naš dućan. Većina proizvoda nudi i savjete kako se riješiti zidne plijesni. Naše dugogodišnje iskustvo i znanje Vam stoji na raspolaganju. 

Povratak