• Cijena40.90 Kn
1 L

Belinka-Ferosan

Ferosan protiv hrđe

Skidanje hrđe

FERROSAN je višenamjensko sredstvo za odstranjivanje hrđe (skidanje hrđe), koje sadrži i inhibitor protiv korozije.

FERROSAN se koristi u obrtu, industriji kao i u kućanstvima za obradu i odstranjivanje hrđe sa željeznih površina prije nanošenja antikorozivnog zaštitnog premaza. Ferrosan reagira sa željeznim oksidima na površini i pretvara hrđu u zaštitni sloj. Tako nastali sloj je kompaktan, a površina je na taj način izuzetno dobro pasivizirana prije nanošenja temeljnog antikorozivnog zaštitnog premaza.

Uporaba:

Sa zahrđalih željeznih površina, koje želimo očistiti pomoću Ferrosana, moramo najprije mehaničkim putem odstraniti hrđu, koja čvrsto ne prianja na površinu. Na površini može ostati samo kompaktna i čvrsto prianjajuća hrđa. Površina ne smije biti masna. Za odmašćivanje površine može se koristiti benzin.
Pripremljenu površinu obradimo pomoću Ferrosan premaza i to tako da površinu premažemo, poprskamo ili potopimo. Ferosan ne nanosimo preko starih slojeva premaza. Pričekamo cca. 2 sata da se površina potpuno osuši (na površini mora nastati bijeli sloj). Ispiranje nije potrebno a u slučaju manje zahrđalosti preporučujemo ispiranje Ferrosana vodom (kada Ferrosan na površini zbog male količine hrđe ili prevelikog nanosa ostane nereagiran). Osušena površina je nakon toga pripremljena za daljnju obradu – premazivanje bojama, lakovima, odnosno za nanošenje cinka, za niklovanje, kromiranje itd.

Povratak