: Dekorativne tehnike >> Dekorativne tehnike za drvo >> Craquelee boja za efekt ispucalosti

Craquelee boja za efekt ispucalosti

Boja za efekt raspucale boje retro namještaj

Tehnika za postizanje efekta ispucalosti i starinskog - antičkog izgleda. Želite svom namještaju dati izgled boje koja je ispucala, nema problema, uz nove dekorativne tehnike za drvo Craquelee to je moguće i to vrlo jednostavno.

Craquelee boja za raspucavanje je set koji se sastoji od dva proizvoda: prozirnog temelja i bijele boje za raspucavanje. Ukoliko želimo, bijela boja za raspucavanje može se pigmentirati s bojom za šablone ili bilo kojim drugim pigmentom na bazi vode, kako bi dobili željenu završnu nijansu. Craquelee tehnika može se koristiti na drvu, papiru, prethodno obojanoj podlozi, gipsu, kipovima, vazama, zemljanim posudama, pješčenjaku, porculanu, terakoti (izrada suvenira s antiknim efektom).

 

krakle tehnika nanos

 
Priprema podloge

Površina mora biti čista, suha i bez tragova prašine, masnoće, voska. Lakirane i sjajne površine potrebno je lagano pobrusiti i otprašiti, kako bi omogućili što kvalitetnije prijanjanje Craquelee boje za raspucavanje.

Aplikacija na drvenu površinu

Temelj iz seta Craquelee Boja Za Raspucavanje prije upotrebe najprije dobro protresite, a zatim ga kistom nanesite u ravnomjernom sloju na cijelu površinu. Ostavite da se suši 30 minuta. Premaz mora ostati ljepljiv i postati providan. Nakon toga kistom nanesite bijelu boju za raspucavanje iz seta Craquelee boja za raspucavanje. Dobro promiješajte boju prije upotrebe. Nanesite ravnomjeran sloj bez obzira da li nanosite proizvod kakav jest ili ste ga prije nanošenja pigmentirali s Bojom Za Šablone tj. bilo kojim drugim pigmentom na bazi vode (5% maksimalno). Kako je Boja Za Raspucavanje bijela, pigmentiranjem ćete uvijek dobiti boju u pastelnoj nijansi pigmenta.

Važno: Ako stavite previše pigmenta (više od 5%), može se dogoditi da ne nastane efekt pukotina. Ako želimo izraženije, veće pukotine, nanosimo deblji sloj Boje za Raspucavanje. Pukotine se počinju pojavljivati nakon ±30 min.

Craquelle boja za efekt pukotina

 
Završni radovi

Za dobivanje ‘’antiknog’’ efekta nanesite Zaštitu Za Obojeni Namještaj. Ostavite da se osuši 1 sat, a nakon toga ispolirajte površinu četkom za poliranje.

Efekat ispucalosti krake - Krakle tehnika (Crackle Technique)

 

VIDEO PRIKAZ APLIKACIJE DEKORATIVNE TEHNIKE NA DRVENI NAMJEŠTAJ

 

Povratak