: Dekorativne tehnike >> Dekorativne tehnike za drvo >> Craquelee lak za raspucavanje

Craquelee lak za raspucavanje

Lak za efekt ispucale boje

Craquelee Lak za raspucavanje je set koji se sastoji od dva proizvoda: prozirnog temelja i prozirnog laka za raspucavanje. Lak za raspucavanje može se pigmentirati s bojom za šablone ili bilo kojim drugim pigmentom na bazi vode, kako bi dobili željenu nijansu. Lak Za raspucavanje može se koristiti na drvu, papiru, ranije obojanim površinama, gipsu, kipovima, vazama, zemljanim posudama, pješčenjaku, porculanu, terakoti. Nazovite u DA&DA trgovinu i raspitajte se i o ostalim dekorativnim tehnikama za drvo iz naše ponude.

Lak za efekt raspucalosti nanosi laka

 

 

Priprema podloge

Površina prije nanošenja mora biti čista, suha i bez tragova prašine, masnoće, voska. Lakirane i sjajne ovršine je prethodno potrebno lagano pobrusiti i otprašiti, kako bi omogućili što kvalitetnije prianjanje Craquelee laka za raspucavanje.

Aplikacija na drvenu površinu

Moderan završni izgled: Prije upotrebe dobro promiješajte Temelj iz seta Craquelee lak za raspucavanje i nanesite ga kistom u ravnomjernom sloju na cijelu površinu. Ostavite da se suši 30 minuta. Premaz mora ostati ljepljiv i postati providan, nakon toga nanosite lak za raspucavanje iz seta Craquelee lak za raspucavanje. Dobro promiješajte lak prije upotrebe. Nanesite kistom ravnomjeran sloj bez obzira da li nanosite proizvod kakav jest ili ste ga prije nanošenja pigmentirali s bojom za šablone tj. bilo kojim drugim pigmentom na bazi vode (5% maksimalno). Da bi dobili veće pukotine nanesite deblji sloj laka za raspucavanje. Pukotine se poćinju pojavljivati nakon ±30min.

Antikni završni izgled: Ako želite stvoriti ‘’antikni’’ efekt, dobro promiješajte Temelj prije upotrebe i nanesite ga kistom u ravnomjernom sloju na cijelu površinu. Ostavite da se suši 30 minuta. Premaz mora ostati ljepljiv i postati providan, nakon toga nanosite lak za raspucavanje. Dobro promiješajte lak prije upotrebe. Nanesite kistom ravnomjeran sloj laka za raspucavanje bez dodatka pigmenata. Ostavite da se osuši ±3 sata, zatim nanesite sloj Zaštite Za Obojeni Namještaj. Ostavite da se osuši 1 sat, a nakon toga ispolirajte površinu četkom za poliranje.

 

VIDEO PRIKAZ APLIKACIJE DEKORATIVNE TEHNIKE "lak krakle" NA DRVENI NAMJEŠTAJ

 

Povratak