: Dekorativne tehnike >> JUB dekorativne tehnike >> Jub dekor zidne šablone

  • Cijena187.50 Kn
komad (isključivo po narudžbi)

Jub dekor zidne šablone

JUB zidne sablone - 2

Zidne šablone

Područje upotrebe

Ljudi često žele dati mašti na volju i i požele nešto više od jednostavne boje na zidu. Za sve one koji žele svoj životni prostor učiniti unikatnim, u koraku s vremenom i modernim trendovima, u JUB-u smo razvili kolekciju samoljepljivih šablona koje će obogatiti vaš dom. Upotrebom šablona s različitim motivima mogu se stvoriti čudesni uzorci na zidnim, ali i na ostalim glatkim drvenim ili metalnim površinama.

Za ukrašavanje sa šablonama izaberite poseban dan: odvojite vrijeme i osluhnite sebe u prostoru. Razmislite na koji način ga želite obogatiti s uzorcima, kako ćete rasporediti oblike i koje boje trebate, a da vam bude ugodno i da prostor odražava vašu kreativnost. Napravite nekoliko skica i pokušajte se u njih uživjeti.

Seriju TREND sastavljaju duhovito stilizirani i dimenzionirani oblici iz prirode, koji sa zidova glasno komuniciraju s ljudima i namještajem. Namijenjena je drskim kreatorima koji žele osuvremeniti i osvježiti svoj okoliš u njega unijeti humor, zaigranost i veselje.

Serija zidnih šablona NATURE je sastavljena od oblika preuzetih iz biljnog i životinjskog svijeta, koji se međusobno mogu kombinirati i preplitati. Namijenjena je onima koji u svoj urbani dom ili radni prostor žele unijeti dašak prirode, ispružiti se pri pogledu na intimni travnjak ili posjedati oko razraslog grmlja, kojeg oblijeću ptičice.

Za potpuno uživanje u prirodnim ritmovima pripremili smo FENG SHUI šablone, čiji se uzorci temelje na osnovnim elementima – vatra, metal, zemlja, drvo i voda. Svaki element u prostor donosi svoje kvalitete, uplive, energiju, koju možemo potaknuti ili ublažiti izborom određene boje. Namijenjena je onima koji žele upotrebom drevnog kineskog znanja o uređenju prostora kreirati harmoničnu, zdravu i plodnu okolinu za život i rad.

Apstraktni oblici serije PRESTIGE zbog svoje jednostavnosti i geometrije omogućuju veliki broj različitih načina izrade uzoraka. Izbor profinjenih kombinacija ovu eleganciju uzoraka još dodatno potkrepljuje. Namijenjena je svima koji žele diskretno obogatiti i razigrati svoj dom ili radni prostor.

Tehnika preslikavanja s FLOCK valjkom.
Osim šablona trebamo olovku, ravnalo, odabranu boju, (kartonsku) podlogu za ocjeđivanje valjka i FLOCK valjčić.

1. Šablonu pažljivo odlijepimo od zaštitnog papira i nalijepimo na prethodno označeno mjesto.
2. Rukom ili s valjkom za tapete istisnemo zračne džepove.
3. FLOCK valjčić namočimo u boju i dobro ga ocijedimo s valjanjem po prethodno pripremljenoj tvrdoj (kartonskoj) podlozi. 
4. Nakon toga polako i rahlo nanosimo boju po šabloni te pazimo da boja ne ulazi ispod rubova šablone. Prvi sloj treba biti tanak da podloga ostane vidljiva.
5. Pričekamo 5-10 minuta i nanosimo drugi sloj. Broj slojeva ovisi o željenom efektu. Preporučamo nanošenje boje u barem dva sloja
6. Po završenom nanosu zadnjeg sloja pričekamo 5 – 10 minuta i nakon toga pažljivo odlijepimo šablonu. Ako želimo da se motivi prekrivaju potrebno je prije lijepljenja na druge pozicije pričekati ~ 1 sat.
7. Na kraju ili šablonu pažljivo operemo u mlakoj vodi, nalijepimo na glatku površinu (npr. voštani papir) i pospremimo u originalnu ambalažu.

Povratak